Open dagen bij Bouwmensen Apeldoorn en Deventer

(Advertorial)

APELDOORN/DEVENTER – De bouw is sterk, solide en toekomstbestendig. De vraag naar goede vakmannen en -vrouwen zal in de komende jaren alleen maar toenemen. Wil jij het gaan maken als timmerman, metselaar, tegelzetter of assistent-uitvoerder? Bouwmensen Apeldoorn en Deventer openen in november de deuren van hun werkplaats, zodat jij kunt proeven aan het vak.

De open dagen vinden plaats op 17, 18, 26 en 27 november, aan de Sleutelbloemstraat 69B in Apeldoorn en in de Technicampus in Deventer: Schonenvaardersstraat 6. Bezoek is welkom tussen 16.00 en 21.00 uur. Uiteraard moet wel rekening worden gehouden met de preventieve maatregelen rondom corona. Dit betekent dat je jezelf digitaal moet aanmelden voor een open dag en dat je wordt verzocht om binnen de 1,5 meter regel in acht te nemen. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Meer informatie en de aanmeldlink vind je op bouwmensen.nl/deventer en bouwmensen.nl/apeldoorn.

Bouwmensen is een opleidingsbedrijf voor de bouw. De vestigingen in Apeldoorn en Deventer zijn twee van de in totaal meer dan dertig locaties in Nederland. Het onderwijsaanbod bestaat uit de opleidingen Timmeren, Metselen, Tegelzetten en Assistent Uitvoerder. Hierbij worden twee leerroutes aangeboden: BBL en BOL. Als BBL’er start je met de Try Out Dagen in de werkplaats, waarna je al binnen enkele weken aan de slag gaat bij een erkend leerbedrijf: een aannemer bij jou in de buurt. In de BOL-route start je voor een bepaalde periode in de werkplaats, waarna je stage gaat lopen bij een erkend leerbedrijf: een aannemer in de buurt. Begin je in de BOL-route, dan is het streven om je binnen een halfjaar BBL-vaardig te maken. Tijdens de opleiding krijg je een contract aangeboden en verdien je direct salaris. Starten kan op elk moment en leeftijd speelt geen rol, ook zij-instromers zijn van harte welkom!

Anders dan normaal

De werkplaats is zo’n essentieel onderdeel van de opleiding, dat toch is gekozen voor een fysieke open dag. De opleidingen – en dus ook de open dagen – draaien om de activiteiten die in de praktijkruimten plaatsvinden. Zowel Apeldoorn als Deventer heeft een prachtige locatie met ruime werkplaatsen en de juiste apparatuur. In Apeldoorn is onlangs een nieuwcomplex bijgebouwd. Je kunt hier een kijkje nemen in de vernieuwbouwing! Maar waar docenten en leerlingen normaal gesproken hun praktijkervaring delen op de open dagen, is het dit jaar door Corona allemaal een beetje anders. De rondleidingen en voorlichtingen worden op gepaste afstand gegeven en er zijn nooit meer personen in een ruimte aanwezig dan toegestaan.

Extra handjes

Martien van Reen, Bouwmensen Apeldoorn: “Een bouwopleiding is veel meer dan timmerman of metselaar worden! Zo bieden we binnen ons onderwijsaanbod bijvoorbeeld keuzedelen aan. De bouw is een hele diverse branche, je kunt jezelf helemaal specialiseren. Dit laten we je graag zien op de open dagen.” Jan van Duuren, Bouwmensen Deventer: “We hebben de aanmeldingen voor onze opleidingen afgelopen jaar enorm zien groeien, daar zijn we blij mee. Met de ontwikkelingen in de markt blijven we behoefte houden aan nieuwe instromers. Dat de vergrijzing voor de deur staat, betekent dat er voor jou juist heel veel toekomst is. We kunnen de komende jaren nog wel wat extra handjes gebruiken!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.