Olst-Wijhe wil verlaging leges gastouderopvang

WIJHE – Het college van B&W van Olst-Wijhe stelt de raad voor om de leges voor de gastouderopvang te verlagen. Het aantal gastouders in de gemeente Olst-Wijhe neemt af. Daar wil het college wat aan doen. Gastouderbureaus KOOS en De Bieënkorf dienden bezwaar in tegen de hoogte van de leges voor het aanvragen van de exploitatie van een gastouderopvang. Beide bureaus maken zich zorgen over de afname van het aantal gastouders in de gemeente. Er stoppen gastouders terwijl er geen nieuwe bijkomen. Ook tijdens de coronacrisis levert dat problemen op bij de opvang van kinderen. KOOS en De Bieënkorf vermoeden dat het uitblijven van nieuwe aanmeldingen onder andere te maken heeft met de hoogte van de leges. Inwoners die gastouder willen worden of nog twijfelen, kunnen contact opnemen met KOOS of De Bieënkorf. Zij geven graag meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.