Natuurbericht: Het laatste beetje herfst waait weg

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. Vanmorgen lopen we vanaf de IJssel mee langs de hoogwatergeul naar het Revemeer.

 Het is goed 8 uur wanneer ik het dorp uitrijd. Op de Evergreen top 1000 is Demis Roussos aan het zingen over spring, summer, winter and fall. Ja de herfst, die mooie herfst was tot nu toe zacht en kleurrijk. Maar het zal niet lang meer duren voor alle bladeren van de bomen verdwenen zijn. Het ziet er nu nog fraai uit maar toch, die mooie herfstkleuren waaien geleidelijk aan weg. Ook word al wat guur en frisser waardoor veel recreatiefietsers het nu voor gezien houden.

Ik sta hier naast de Hanze spoorlijn en dicht bij de onderdoorgang van het Reevemeer. Mooi om de treinen in en uit de tunnel te zien gaan. Het beton van het naastgelegen nieuwe fietspad is uitgehard en de bekisting word vanmorgen verwijderd. Het fiets- en wandelrondje Reevediep is bijna klaar.

Naast de spoorlijn en het fietspad brengen zware rupskranen het dijktalud nog snel in het juiste veilige profiel. Een paar muskusrattenvangers van het waterschap komen langs. Ze vertellen over hun uitstervende beroep. De rattenvangers van het waterschap krijgen de populatie steeds beter onder controle en hebben dit jaar nog geen 1500 ratten gevangen en dat waren er 10 jaar geleden misschien wel het tienvoudige.

Door de werkzaamheden voelen alleen een zwerm spreeuwen en enkele torenvalkjes zich hier thuis, maar kom over een half jaar maar eens weer. Dan is er veel moois te zien en kunnen we hier een rondje om het 350 ha grote nieuwe natuurgebied fietsen. Nog eventjes geduld…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.