Leerlingen Kwintijn openen webwinkel

RAALTE – Op vrijdag 13 november om 11.00 uur opent Jacco Vonhof, voorzitter MKB Nederland, Kwintijn Online, een webwinkel opgezet door leerlingen van Brede school Kwintijn in Raalte.

In eerste instantie worden in de webwinkel met het oog op 5 december ambachtelijke pepernoten in verschillende smaken verkocht. Deze pepernoten worden door de leerlingen zelf op school gemaakt, geheel coronaproof. Ook zijn kleine schoencadeautjes verkrijgbaar, waaronder sleutelhangers, schriftjes en kleurpotloden. Het project loopt nog het hele schooljaar door. Het aanbod zal, naar gelang de seizoenen en feestdagen voorbijkomen, wisselend zijn.

De webwinkel is een resultaat van het schoolproject ‘Omgaan met geld’. Daarbij werd in de groepen 5, 6, 7 en 8 van Kwintijn ingezoomd op ‘geld verdienen’ en ‘ondernemen’. Op deze manier zijn de leerlingen al in aanraking gekomen met verschillende facetten van het ondernemen, zoals het bedrijfsplan, product-onderzoek, doelgroep bepalen, marketing, in- en verkoop, productie, etc. Ook doet het project beroep op algemene vakken, zoals rekenen, taal, lezen en spelling. “Aandacht voor ondernemerschap op de basisschool is een geweldige ontwikkeling”, stelt Jacco Vonhof. “Het helpt kinderen de waarde van geld herkennen, maar ook de lol van het maken van plannen, nieuwe ideeën bedenken, inkoop, verkoop en organisatie en wat te doen met winst. Niet alles voor jezelf, maar investeren in de toekomst en in de samenleving. Ik hoop dat veel scholen het voorbeeld van Kwintijn volgen.”

Vanaf 13 november, na de officiële opening door Vonhof, kan iedereen bij de webwinkel bestellen staging2.kwintijn.schoolwebwinkel.nl. De opbrengst komt deels ten goede aan educatief leermateriaal, door leerlingen zelf te kiezen. Een derde van de winst wordt gedoneerd aan het Rode Kruis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.