Lars en Helen Kijftenbelt nieuwe exploitanten van Erve De Pas

HAARLE – Lars en Helen Kijftenbelt, bekend van Landgoed De Uitkijk in Hellendoorn, zijn de nieuwe exploitanten van Erve De Pas in Haarle. Ze gaan er de herberg, de vergaderruimte en een herberglodge runnen. Natuurmonumenten, eigenaar van de panden op Erve De Pas en het achterliggende natuurgebied De Sprengenberg is blij. Maandag was de sleuteloverdracht. Vanwege corona is de herberg voorlopig nog gesloten.

Lars en Helen exploiteren sinds 2015 Landgoed De Uitkijk in Hellendoorn. Naast dit goed draaiende hotel en restaurant was het duo toe aan een nieuwe uitdaging. “Toen bekend werd dat Natuurmonumenten een nieuwe samenwerkingspartner zocht voor Erve De Pas, klommen we gelijk in de pen”, vertellen de twee. Ze nemen het stokje over van Jos en Karin Kemper. Zij gaven dit voorjaar aan te willen stoppen op Erve De Pas om hun aandacht weer volledig te kunnen richten op hun Zorgboerderij de Schurinkshoeve.
Ondanks de coronacrisis waren Lars en Helen niet de enige ondernemers die reageerden op de oproep van Natuurmonumenten om samen te komen werken op Erve De Pas. Dirk Rota, gebiedsmanager van Natuurmonumenten: “We hebben het selectieproces zeer zorgvuldig gedaan en zijn heel blij met Lars en Helen. Zij staan te trappelen om aan de slag te gaan met het groenste horeca-concept, waarbij vooral met duurzame en lokale producten wordt gewerkt.”
Door de huidige situatie rondom corona kan De Herberg momenteel nog niet open, maar Helen en Lars zitten de komende weken zeker niet stil. Helen vertelt: “Er moet nog genoeg gebeuren om de herberg gereed te maken voor het nieuwe concept. Zo krijgt de herberg een nieuwe inrichting en een groene en duurzame menukaart. Het voorhuis wordt verbouwd tot herberglodge, waar toeristen kunnen overnachten. De voormalige potstal tegenover de herberg wordt ingericht voor vergaderingen en trainingen. In de Informatieschuur gaan we samen met Natuurmonumenten leuke en leerzame activiteiten organiseren. Op Erve De Pas ervaar je straks een huiselijke sfeer met moderne twist en een knipoog naar een ver verleden!”
Een feestelijke opening zit er helaas nog niet in. Maar dat er stil gestaan gaat worden bij de overname is een feit. In 2021 hopen Natuurmonument en de Kijftenbelts alsnog een borrel te kunnen organiseren om buurtbewoners, partners en andere geïnteresseerden te verwelkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.