Kappie raast het internet over

WIJHE – Feestzanger Marco ten Kate uit Wijhe heeft een internethit te pakken met het nummer Kappie, een bewerking van het alom bekende Flappie van Youp van ’t Hek. Op Facebook werd het filmpje, waarin Ten Kate het liedje zingt al duizenden keren gedeeld en op YouTube staat de teller op bijna 80.000 views.

Het begon als een grap. Marco, in zijn dagelijks leven conducteur en ook bekend als stadionspeaker van PEC Zwolle, schreef een tekst, waarin de ik-figuur tijdens een illegaal feestje in het bos af en toe vergeet om zijn mondkapje (weer) op te zetten, niet voldoende afstand houdt en vervolgens corona krijgt. Marco nam het filmpje op terwijl hij het lied zingt aan de keukentafel. Youp van ’t Hek zag er de humor wel van in. “Mijn liedje is 40 jaar oud, leuk dat iemand er zo iets mee doet”, zo vertelde hij aan de Stentor.

Ten Kate is allang geen vreemde meer in het Nederlandstalige muziekwereldje. Als een van de zangers van het voormalige duo Feestlift, heeft hij in het verleden al diverse singles opgenomen. Hij is in normale tijden, als solofeestzanger, dan ook een graag geziene gast op diverse podia in het land. Kappie is inmiddels ook verkrijgbaar als digitale single.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.