Kaarsjes aansteken in de Nicolaaskerk

WIJHE – De RK-parochie Engelbert Wijhe/Boerhaar en de Protestantse gemeente Wijhe openen op zaterdag 14 november de deuren van de Nicolaaskerk in Wijhe. Daar kan iedereen tussen 14.00 en 16.00 uur een kaarsje aansteken voor overleden dierbaren. Daarnaast is er muziek en gelegenheid om even rustig te zitten.

“Als kerkgemeenschappen realiseren we ons dat niet iedereen zich geroepen voelt om naar de kerkelijke vieringen te komen die hiervoor worden georganiseerd”, zo stellen de parochie en de gemeente. “Bij de Rooms Katholieke parochie is dat jaarlijks op Allerzielen, op 2 november, en bij de Protestante Gemeente de laatste zondag van het kerkelijk jaar, dit jaar op 22 november. Ook realiseren we ons dat die vieringen nu maar met een klein aantal mensen kunnen worden bezocht. Maar we vinden dat er voor ieder mens een plaats van ontmoeting mag zijn, juist in deze tijd. Niet alleen voor vreugde, maar ook om verdriet te verwerken. Vandaar dat we samen graag de deuren van de Nicolaaskerk openen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.