Inwoners Olst-Wijhe protesteren bij gemeentehuis tegen OZB-verhoging

WIJHE – Tijdens de raadsvergadering op maandagavond hebben zich zo’n honderd inwoners van de gemeente Olst-Wijhe bij het gemeentehuis verzameld. Ze protesteerden daar tegen de aangekondigde verhoging van de OZB.

Op het parkeerterrein verzamelden tientallen tractoren. In het gemeentehuis sprak een inwoner de gemeenteraad toe en vroeg hen de belastingverhoging te heroverwegen. Volgens de inspreker komen gezinnen in de gemeente in financiële problemen door de OZB-verhoging. Martijn Jumelet (PvdA) heeft het college gevraagd hoeveel gezinnen eventueel in de problemen komen door de belastingwijziging. Tot op heden is daar nog geen antwoord op gekomen.

De gemeente Olst-Wijhe zit in financieel zwaar weer. De OZB-verhoging is een van de maatregelen voor het komende jaar om te zorgen voor een betere financiële basis

 

 

 

1 REACTIE

 1. De verhoging van de OZB is slechts een van de vele mogelijke oplossingen voor het tekort. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de buitensporige uitgaven die gemaakt worden voor het grote aantal personen die stichtingen zoals de van de Bendt stichting en stichting Ygdrasil onderbrengen in allerlei panden in Wijhe.
  Uit alle omliggende gemeenten wordt deze jeugd “geïmporteerd” Dit ondersteund wonen wordt betaald middels WLZ ,de WMO en/of een PGB vergoeding. En ja, ook dat zijn onze (ook gemeentelijke) belasting centen.
  Het is beslist goed dat deze probleem jeugd geholpen wordt, maar deze hoge concentratie probleem gevallen in Olst-Wijhe kan niet de bedoeling zijn.

  Neveneffect is ook dat de eigen jeugd in Olst-Wijhe geen kamers meer kan vinden om te wonen omdat eventueel beschikbare kamers gelijk ingepikt worden door de stichtingen.

  Onder de Olst-Wijhese jeugd heerst hier enorm veel onvrede over.

  Kijk daar ook eens naar gemeente raad !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.