Inschrijving voor Groene Twinkeling geopend

REGIO – De inschrijving voor de Groene Twinkeling, een groene prijs voor ondernemend Overijssel, is gestart. De winnaar van deze tiende Groene Twinkeling ontvangt naast de onderscheiding ook een cheque ter waarde van 1.000 euro. Bedrijven die een wezenlijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit van Overijssel kunnen zich tot 30 november aanmelden via staging2.groenetwinkeling.nl. Een ander bedrijf aanmelden mag ook.

Overijssels Particulier Grondbezit (OPG), Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel (NMO), Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer reiken de prijs voor de tiende keer uit. De Groene Twinkeling geldt als een aanmoediging en een impuls om biodiversiteit in de bedrijfsvoering te verankeren. “We zijn trots op bedrijven in Overijssel die biologische diversiteit en bedrijfsvoering weten te verbinden”, zo stellen de initiatiefnemers in een persbericht. “En dat zijn er steeds meer. De afgelopen jaren hebben we veel prachtige initiatieven voorbij zien komen en negen indrukkende winnaars kunnen onderscheiden met de Groene Twinkeling. Van Online warenhuis Wehkamp tot Melkbrouwerij Lettele en van afvalverwerkingsbedrijf Twence in Twekkelo tot bakkerij Slatman in Hardenberg.”
De winnaars van de Groene Twinkeling laten zien dat bedrijven op heel verschillende manieren kunnen bijdragen aan meer biodiversiteit. Zo zorgde bijvoorbeeld Unipro op eigen terrein voor een salamanderpool en een insectenhotel, installeerde een sedumdak en maakte van bermen een ecologische verbindingszone. Wehkamp ontwikkelde een prachtige heemtuin en stimuleerde een groen bedrijventerrein. Melkbrouwerij Lettele reserveert tenminste 10 procent van haar grond voor kruiden, voedselbomen en een pluktuin. Twence zorgde met verschillende partijen voor de herinrichting van een groot gebied in Twekkelo met fraaie landschapselementen, natuurlijke beken en een waterberging. Kinderdagverblijf ’t Werkel uit Zwolle heeft een avontuurlijke natuurtuin en moestuin aangelegd, waar de kinderen van 0-13 jaar naar hartenlust kunnen spelen en leren.
Op de website staging2.groenetwinkelling.nl staan de criteria om in aanmerking te komen voor de prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.