Huisbezoeken Sint via beeldbelverbinding

RAALTE – Door de coronamaatregelen zijn alle Sinterklaasplannen van het Sint Nikolaas Komité Raalte (SNKR) veranderd. Geen intocht of bedrijfsbezoeken, maar wel is het mogelijk om Sint en Piet te boeken voor een videobelgesprek. Scouting Raalte, al jaren een van de partijen binnen het SNKR, dreigt door het wegvallen van de inkomsten in financieel zwaar weer te belanden. Extra giften zijn welkom.

Het comité gebruikt dit jaar als overgangsjaar om het team Zwarte Pieten uit te breiden met roetveegpieten. Het is de bedoeling om volgend jaar volledig over te schakelen naar roetveegpieten. “De laatste jaren komt er vanuit ‘het westen’ een beweging onze kant op, waar ook wij niet omheen kunnen”, zo schrijft het SNKR. “Onze groep vrijwilligers van het eerste uur komt door de landelijke discussie (onterecht) in een negatief daglicht te staan. Dit jaar beschouwen we dan ook als een overgangsjaar. Schuivende panelen dus, die zich aanpassen aan ontwikkelingen van de tijd. Van zwart naar roetveeg.”

Scouting Raalte beheert al jaren de agenda van de Sint in Raalte en de plaatsen eromheen. Inmiddels is een nieuwe groep hulppieten opgeleid. “Het zijn allemaal mensen ‘uit de buurt’, jongeren die we misschien ‘kennen’, niets geheimzinnigs aan.” Huisbezoeken vinden dit jaar dus plaats middels een livestream waarbij de Sint en één Piet op het scherm te zien zijn, videobellen dus. Natuurlijk heeft de Sint vooraf de nodige informatie nodig zodat iedereen een momentje krijgt. Aan het einde van de vijftien minuten durende livestream zal een Piet met de cadeaus aanbellen en deze overhandigen zoals al gebruikelijk was bij de bezorging van pakjes.

Voor afspraken aangaande digitale huisbezoeken bel op werkdagen tussen 19.30 en 20.30 uur naar tel. 0572 – 363603. Aansluitend stuurt het SNKR verdere info via de mail om de praktische en financiële afwikkeling vloeiend te laten verlopen. Het is eventueel ook mogelijk om andere adressen aan te sluiten op de livestream, zodat opa en oma of anderen ook mee kunnen doen.

Zie verder staging2.sinterklaas-raalte.nl of Facebook Sinterklaas Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.