KNVB wil voetbalcompetities hervatten

REGIO – Als het aan de KNVB ligt worden de amateurvoetbalcompetities – in het meest gunstige geval – hervat in het weekeinde van 16 en 17 januari 2021.

Dit is het meest positieve scenario waarbij men ervan uit gaat dat de clubs vanaf half december volledig kunnen trainen. Uiterlijk in de week voor de kerstvakantie wordt hierover een besluit genomen. De KNVB heeft gekeken naar de mogelijkheden en de bond heeft de stappen beschreven in ‘Plan B: Blijven voetballen in tijden van corona’. Het plan voor het amateurvoetbal bestaat uit drie elkaar aanvullende pijlers.

1. Uitspelen

Het meest positieve scenario is een herstart van de competitie in het weekeinde van 16/17 januari 2021. In dat geval kunnen sommige competities nog volledig worden uitgespeeld. Hierbij komen de bekercompetities te vervallen en wordt er in de hele maand juni 2021 doorgespeeld. Medio december wordt besloten of dit scenario haalbaar is. Als dat niet het geval blijkt te zijn, dan worden de competities op een later moment hervat in een deels of volledig aangepaste vorm.

2. Veilig voetballen

De KNVB moedigt verenigingen aan om, ondanks de lastige periode en het stilleggen van de competities, passende (voetbal)activiteiten te blijven organiseren. Hiervoor stelt de KNVB een activiteitenbudget beschikbaar waar verenigingen aanspraak op kunnen maken. De definitieve aanvraagprocedure en voorwaarden worden later bekendgemaakt.

3. Voetballandschap

Ook op financieel gebied hebben amateurverenigingen door de coronacrisis een dreun gehad. De sluiting van kantines veroorzaakt in het amateurvoetbal een grote omzetdaling. Daarom zijn vanuit de overheid de afgelopen maanden diverse financiële regelingen bekendgemaakt voor amateursportorganisaties. Verder wil de KNVB nieuwe kennis ontwikkelen om het voetbal nog tijdens de coronaperiode beter te maken. Dit gebeurt samen met kennisinstellingen, verenigingen, leden, belangenorganisaties en de Jeugdraad van de KNVB. ‘Plan B: Blijven voetballen in tijden van corona’ is opgesteld na overleg met andere sportbonden en is inmiddels gedeeld met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het volledige plan is terug te vinden op de site van de KNVB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.