Home / Sallandcentraal / Herinrichting voorplein gemeentehuis Dalfsen weer stap dichterbij

Herinrichting voorplein gemeentehuis Dalfsen weer stap dichterbij

DALFSEN – NTP BV is met de ondertekening van de bouwteamovereenkomst officieel de aannemer die aan de slag gaat met de herinrichting van het voorplein van het gemeentehuis in Dalfsen. Afgelopen woensdag 18 november ondertekenden wethouder André Schuurman en directeur Anton Jansen Holleboom namens NTP BV de overeenkomst. Hiermee is een vervolgstap gezet in de realisatie van de herinrichting van het voorplein.

In de afgelopen periode heeft Buro Mien Ruys het landschapsontwerp voor het voorplein in hoofdlijnen uitgewerkt. NTP neemt nu het stokje over en zal de verdere uitwerking en de realisatie van het plan op zich nemen. De gemeente Dalfsen heeft er voor gekozen om dit in een ‘bouwteam’ te doen, waarbij in de voorbereidende fase, naast de gemeente Dalfsen ook NTP en Buro Mien Ruys aan tafel zitten. Dit team moet er voor zorgen dat de werkzaamheden goed op elkaar afgestemd worden, de veiligheid op en rond de bouwplaats gewaarborgd wordt en de omgeving geïnformeerd en betrokken gaat worden.

Vorig jaar zijn er al verschillende bijeenkomsten geweest met belanghebbenden, omwonenden en inwoners. In het vervolgproces richting uitvoering worden diverse partijen, waaronder stichting Platform Gehandicapten, de BTB-groep en anderen, weer betrokken bij het uitvoeringsontwerp. Dit zal onder andere zijn bij het uitwerken van maatregelen ten behoeve van mindervaliden of de maatvoering van de mindervalidenparkeerplaatsen, nabij de ingang van het gemeentehuis. Naar verwachting wordt in februari 2021 begonnen met de herinrichting. Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden dan eind april afgerond.

Tijdens de raadsvergadering van 25 mei heeft de raad besloten om het voorplein van het gemeentehuis opnieuw in te richten. De huidige gebreken, waaronder de steile hellingbaan, beschadigde tegels, trappartijen en defecte lift, vragen om noodzakelijke aanpassingen. Het gemeentehuis moet toegankelijk zijn voor alle inwoners. Dat wordt met dit plan gerealiseerd. Tevens worden twee andere opgaves, het fietsparkeren voor onder meer bezoekers van het Waterfront en een klimaatbestendige en groene omgeving, daarin meegenomen. Meer informatie over de aanleiding van de herinrichting van het voorplein is te lezen op www.dalfsen.nl/voorplein.

Lees ook

Gerlant: Vaccinatieboekje

Ik ben in principe een avonturier, een nieuwsgierig mens zou je het ook kunnen noemen; …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.