Groen Schoolplein voor De Linde in Laag Zuthem

SONY DSC

LAAG ZUTHEM – Op vrijdagmiddag 20 november is het vernieuwde Groene Schoolplein van cbs De Linde in Laag Zuthem officieel geopend. Jarige leerling Manuel Eenkhoorn en pleinmoeder Linda van der Bent onthulden een door alle leerlingen gemaakt kunstwerk.

“Begin 2018 kregen we bericht van de gemeente Raalte dat de straat waar de school aan gevestigd is, de Kolkweg, helemaal vernieuwd zou worden”, vertelt directrice Pleunie Schoonewelle. “De vraag was of wij mee wilden denken en welke wensen er waren voor het gedeelte voor de school en het voorplein.” Daar had de school wel oren naar. Samen met de leerlingenraad werden enkele ideeën op papier gezet en die werden vervolgens aan het dorp gepresenteerd. De school besloot daarna om ook het hele plein te vergroenen. Aldus geschiedde.

“Al deze voorbereidingen hebben iets meer dan een jaar geduurd”, vertelt Pleunie. “Toen ging met behulp van ouders het hele plein op de schop, alle tegels eruit, grond verplaatst, meer zand erbij en natuurlijk veel meer beplanting en speelmogelijkheden. We hebben al gezien dat door de leerlingen heerlijk op het nieuwe plein gespeeld wordt en dat is fijn.”Door financiële bijdragen van de provincie, Waterschap, Rabobank en Plaatselijk Belang kon het Groene Schoolplein door hoveniers Corné van Kempen (Natuurlijke Tuinen) en Foppe Bijleveld (ecologisch tuinier) aangelegd worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.