Gemeente wil woningbouw op plek voormalig schoolgebouw

RAALTE – De gemeente Raalte wil de locatie van het voormalige schoolgebouw aan de Brink 2 in Raalte, dat als gevolg van de nieuwbouw van de Korenbloem is leeg komen te staan, laten herontwikkelen voor woningbouw. Marktpartijen worden uitgenodigd om met ideeën te komen en een bod te doen. Het gebouw wordt op dit moment tijdelijk gebruikt als opvang voor de gebruikers van Strunk. Als de verbouw van de boerderij gereed is, komt het gebouw beschikbaar. De gemeente vindt de locatie, gezien de ligging tegenover de Hartkamp, zeer geschikt voor een woningbouwprogramma met levensloopbestendige woningen (koop en huur), al dan niet in combinatie met zorg. Die woningen zijn volgens de gemeente nog niet voldoende aanwezig in het huidige aanbod en bovendien bestaat er veel vraag naar. De locatie bestaat uit twee percelen met een totale oppervlakte van dik 3.700 vierkante meter en Raalte ziet er mogelijkheden om tien tot dertien woningen te ontwikkelen, maar het aantal is wel afhankelijk van de ingediende plannen. Er komt een biedprocedure. De omwonenden zijn inmiddels ingelicht.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.