Home / Nieuws / Gemeente Raalte pakt fietsoversteken aan

Gemeente Raalte pakt fietsoversteken aan

RAALTE – De gemeente Raalte is gestart met werkzaamheden om tien onveilige fietsoversteken aan te pakken. Het gaat om oversteken waar fietsers voorrang hebben. Het moet voor alle weggebruikers duidelijker worden waar dit het geval is. De werkzaamheden zijn gepland in 2020 en 2021. Per fietsoversteek is er ongeveer één week nodig.

De fietsoversteken worden eenvoudig en uniform ingericht. Op plekken waar nu nog haaientanden staan, komen stopstrepen. Fietsers fietsen op een rood wegdek. Dit zorgt voor een goed contrast dat van een afstand zichtbaar is. Op vrij liggende fietspaden komen extra pijlen om te laten zien dat fietsers van beide kanten kunnen komen. Tot slot komen er nieuwe en grotere reflecterende stopborden. Deze worden volgend jaar in één keer geplaatst.

Wethouder Dennis Melenhorst: “Eerder hebben 550 inwoners op een digitale kaart aangegeven waar het in hun beleving veiliger kan of moet. Fietsoversteken waarbij fietsers voorrang hebben werden vaak genoemd. De afgelopen periode hebben we de locaties geanalyseerd en geprioriteerd.”

De fietsoversteek Ganzeboomlaan/Burgemeester Zuidwijklaan is inmiddels gereed. De fietsoversteek Brugstraat – Deventerstraat volgt deze week. Verder staan er dit jaar werkzaamheden gepland aan de Richterambtsweg/Raarhoeksweg; de Zwolsestraat/Monumentstraat en De Heerd/De Spinde. Volgend jaar zijn de oversteken bij de Enkstraat/Schoolstraat; de Acacialaan/Brugstraat; Het Erf (ter hoogte van huisnummers 54 en 56); de Weidelaan/Ekster en de Bentinckstraat/Westdorplaan aan de beurt. De directe omgeving wordt door de aannemer geïnformeerd. Gedurende de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid.

Lees ook

Herinneringswandelroutes in Raalte en Heino in kader van Wereld Alzheimerdag

RAALTE – In het kader van Wereld Alzheimerdag worden in de week van 20 tot …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.