Geen NK Cross in Nijverdal: ‘We kunnen de veiligheid niet garanderen’

NIJVERDAL – De Nijverdalse ASV Atletics ziet er van af om de Nederlands Kampioenschappen Crosslopen in 2021 te organiseren. De kampioenschappen staan op 6 en 7 maart in de agenda. De lokale wedstrijdorganisatie vindt het gezien alle onzekerheden ondoenlijk om dit seizoen een dergelijk evenement te organiseren.

“We keken er echt naar uit om eindelijk weer een prachtig evenement te kunnen organiseren, maar vanwege het coronavirus kunnen we de veiligheid niet garanderen”, zegt Ernst Haitsma van het NK-comité. De organisatie van het NK Cross werd door de Atletiekunie voor twee jaar toegewezen aan het Overijsselse ASV Atletics. Volgens de organiserende vereniging biedt de huidige situatie
in Nederland te weinig perspectief om de plannen voor een wedstijd door te zetten.

De Nederlandse Kampioenschappen Cross worden georganiseerd onder auspiciën van de Atletiekunie en zij respecteert de keuze van de lokale organisatie. Toch gaat de Atletiekunie op zoek naar mogelijkheden voor een alternatief voor de NK van dit seizoen. Mocht dit resulteren in een nieuwe organisator en mits het organiseren van sportwedstrijden weer mogelijk zal zijn, zal de Atletiekunie hierover communiceren.

De Atletiekunie en de Nijverdalse organisatie zijn overeengekomen dat de gemeente Hellendoorn het strijdtoneel wordt voor de NK’s van 2022 en 2023. In 2010 en 2011 werd de NK ook al georganiseerd in de Overijsselse plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.