Gait en Bertha Roeke 60 jaar getrouwd

RAALTE – Gait (80) en Bertha Roeke (77) uit Raalte waren vorige week zondag 60 jaar getrouwd. Ter ere van deze mijlpaal kreeg het echtpaar bezoek van burgemeester Martijn Dadema.

Gait groeide op op ’t Reelaer tussen Raalte en Heino; Bertha (meisjesnaam Van der Kolk) aan de Wolthaarsdijk WZ in Raalte. Gait was vroeger bevriend met de broer van Bertha en zo leerde het stel elkaar kennen. Een ongelukje zit in een klein hoekje, zo kwam het dat ze al op jonge leeftijd moesten trouwen. Op hun huwelijksdag haalde Gait Bertha op met de brommer. Trouwjurk achterop in een doos en daarna reden ze richting het ouderlijke huis van Gait. Van daaruit gingen ze naar het gemeentehuis in Raalte waar de huwelijksplechtigheid plaatsvond. Er werd een klein feestje gevierd bij de ouders van Gait thuis.

Ze trokken in een houten keetje bij de boer waar Gait boerenknecht was aan de Wechterholt in Wijhe. Later verhuisden ze naar ‘t Evenbelt, nu Tuïnksdijk 6 in Raalte. Hier wonen ze nu alweer ruim 56 jaar. Gait ging op jonge leeftijd aan de slag als boerenknecht, daarna werkte hij 31 jaar bij de Coöperatie in Heino, waar hij met de trekker voer voor de dieren rondbracht bij de boeren in Heino en omstreken. Daar kende iedereen hem dan ook. Bertha zorgde thuis voor de kinderen. Toen de kinderen wat ouder waren, ging ze aan de slag als schoonmaakster bij een supermarkt op de Elshof en later in Wijhe.

Gait en Bertha kregen samen vier kinderen, drie jongens en één meisje. Helaas overleed hun zoon Marcel al op jonge leeftijd. Inmiddels hebben ze zeven kleinkinderen en evenzoveel achterkleinkinderen. Gait is vaak te vinden in de groentetuin. Iedereen die komt krijgt verse groente mee naar huis en Bertha is dol op haar bloementuin.
Het feest dat gepland stond ter ere van hun 60-jarig huwelijk moest helaas vanwege de coronamaatregelen worden afgeblazen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.