Eerste steenlegging project Silo 5 in Lemelerveld

LEMELERVELD – De werkzaamheden aan het project Silo 5 op de voormalige Welkooplocatie in Lemelerveld vorderen gestaag. Daar verrijzen zes woningen en een complex dat ruimte biedt aan zes appartementen. De eerste contouren zijn inmiddels goed zichtbaar. De funderingen en binnenmuren van de begane grond zijn reeds gerealiseerd.

Tijd dus voor een officieel moment. Afgelopen vrijdag legden wethouder Schuurman en Rob Knobben van Tree Stone Onroerend Goed symbolisch de eerste steen (van een buitenmuur). Het voormalige Welkoop terrein aan het Overijsselse kanaal (nabij de Driepuntsbrug) leent zich bij uitstek voor een transformatie naar woningen. Het Kroonplein ligt op loop- en fietsafstand. Daarnaast wordt er hier volop gevist en zwemt de jeugd in de zomer vaak in het kanaal. Een plek waar reuring is en daardoor een geschikte ontmoetingsplek voor zowel de jeugdige als iets minder jeugdige inwoners van Lemelerveld.
Het project Silo 5 omvat een ruim, parkachtig plan met voldoende parkeergelegenheid in de omgeving en sluit naadloos aan op de kanaalvisie van de gemeente Dalfsen, waarbij het kanaal wederom een verbindende factor wordt. De gemeente heeft in samenwerking met de ontwikkelaar deze visie als doel voor ogen gehad. Dit heeft geleid tot twaalf unieke woningen, bestaande uit zes appartementen variërend van circa 110 tot 123 vierkante meter bruto vloeroppervlak en zes geschakelde kanaalwoningen van circa 143 vierkante meter bruto vloeroppervlak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.