Dik 70.000 bloembollen gepoot in gemeente Raalte

RAALTE – Vrijwilligers hebben zaterdag op twintig plekken in de gemeente Raalte in totaal meer dan 70.000 bloembollen gepoot. Verdeeld over alle kernen in de gemeente kreeg zo dik vierduizend vierkante meter grond een nieuwe invulling.

Foto: Annet van Raalten

De actie vond plaats onder de noemer Groen Samen Doen; een samenwerking tussen de gemeente Raalte en de werkgroep Groene Agenda om onder andere de biodiversiteit te vergroten. In Luttenberg (foto) vergroende Groei en Bloei meteen ook de rotonde. Er zijn twee mengsels van bollen gepoot. Het eerste mengsel bestaat uit bloemen die insecten aantrekken die eikenprocessierupsen ‘aanvallen’. De bollen bloeien tot mei. Het andere mengsel bestaat uit een samenstelling van bollen die tot juli bloeien.

Vanaf de eerste week van december zijn alle locaties te zien op de biodiversiteitskaart op de website staging2.raalte.nl/groensamendoen.