Dik 70.000 bloembollen gepoot in gemeente Raalte

RAALTE – Vrijwilligers hebben zaterdag op twintig plekken in de gemeente Raalte in totaal meer dan 70.000 bloembollen gepoot. Verdeeld over alle kernen in de gemeente kreeg zo dik vierduizend vierkante meter grond een nieuwe invulling.

Foto: Annet van Raalten

De actie vond plaats onder de noemer Groen Samen Doen; een samenwerking tussen de gemeente Raalte en de werkgroep Groene Agenda om onder andere de biodiversiteit te vergroten. In Luttenberg (foto) vergroende Groei en Bloei meteen ook de rotonde. Er zijn twee mengsels van bollen gepoot. Het eerste mengsel bestaat uit bloemen die insecten aantrekken die eikenprocessierupsen ‘aanvallen’. De bollen bloeien tot mei. Het andere mengsel bestaat uit een samenstelling van bollen die tot juli bloeien.

Vanaf de eerste week van december zijn alle locaties te zien op de biodiversiteitskaart op de website staging2.raalte.nl/groensamendoen.

2 REACTIES

  1. Het doel van deze bollen actie is het verkrijgen van meer biodiversiteit. En dat bereik je niet met gangbare bloembollen. Tijdens de teelt van deze gangbare bloembollen wordt er enorm veel gif gespoten wat tot vernietiging van de biodiversiteit zorgt. Ook water en bodemverontreiniging is ernstig. De insecten die men met het planten van de bollen hoopt terug te krijgen, zijn tijdens de genoemde teelt van de bollen vernietigd, tot wel 70% aan toe! Hopelijk komen er een volgende keer biologische bloembollen. Voor de teelt van niet-biobloembollen wordt namelijk heel veel gif gebruikt; wel 125 kilo werkzame stof gif per hectare. Even een vergelijk, bij maisteelt is dit 2 kilo gif per hectare. Dat scheelt een slok op een borrel en het is dus zeker de moeite waard om daar de volgende keer aan te denken.
    Jan Overesch.

    • Het is weer eens niet goed genoeg en het deugt niet voor activistische lieden.

      Ik ben er trots op dat in mijn gemeente 70.000 bloembollen zijn geplant. Het zal een prachtig gezicht worden komende lente en de insecten zullen er baat bij hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.