Home / Algemeen / D66 Raalte kritisch op duurzaamheidsbeleid: ‘College moet terug naar de tekentafel’

D66 Raalte kritisch op duurzaamheidsbeleid: ‘College moet terug naar de tekentafel’

RAALTE – “Er gebeurt veel, maar het is allemaal te versnipperd”, laat fractievoorzitter Peter Moorman van D66 Raalte weten. De fractie vindt dat er een overkoepelend duurzaamheidsbeleid in Raalte moet komen. “Na een gesprek met ambtenaren van de afdeling ‘duurzaamheid’ van Raalte werd duidelijk dat er veel gebeurd in de gemeente. Zo is er Energieloket Salland en worden diverse duurzaamheidsgroepen ondersteund. Helaas ontvangen wij signalen van de verschillende signalen dat het beleid versplinterd is en er meer regie moet komen.”

Foto: Projectgroep Duurzaamheid D66 Raalte (Suzan Harmsen)

De gemeente faciliciteert momenteel duurzaamheidsgroepen met hun activiteiten, maar volgens D66 blijkt dat er momenteel teveel gevraagd wordt van vrijwilligers. “Zij kunnen het niet alleen. Ze hebben behoefte aan aansturing, juridisch advies en willen tips om subsidies te verwerven en de kosten te dekken.” Volgens Moorman komen er grote uitdagingen aan op het gebied van het klimaatbeleid. “Om hier als samenleving iets aan te doen, is een goed georganiseerde gemeente op dit terrein het minste wat we kunnen doen.”

De D66-fractie in Raalte roept het college op om in het nieuwe jaar met de duurzaamheidsgroepen om de tafel te gaan. “Om zo samen met de gemeente tot een samenhangend duurzaamheidsbeleid te komen. Nieuwe inrichting van beleid is hard nodig. Onze vrijwilligers moeten we niet te veel laten zwemmen.”

 

Lees ook

Vroeger in Salland: De onthulling van het oorlogsmonument

Het Weekblad voor Salland presenteert in samenwerking met de Historische Vereniging Raalte en omstreken de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.