Home / Nieuws / Bouw Klimbos Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld van start

Bouw Klimbos Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld van start

LEMELERVELD – Het bestuur van Natuurlijk Heidepark liep al een aantal jaren met het idee om een groot klimbos te gaan bouwen in de bomen rondom het natuurzwembad en kabouterdorp in Lemelerveld. Dit om met de opbrengsten daarvan Natuurlijk Heidepark gezond te houden. Na veel overleg en uitwisselen van ideeën en mogelijkheden zijn de financiën op een rijtje gezet, want zo’n klimbos kost een aardige duit.

Daarnaast heeft ook het hoofdgebouw een stevige renovatie nodig, zeker als er straks meer bezoekers zullen komen. Om alles financieel rond te kunnen krijgen is er een aanvraag voor een Leadersubsidie ingediend. Dit is een Europese subsidie voor projecten die passen in de Lokale ontwikkelingsstrategie (LOS) waar ook Provincie Overijssel en gemeente Dalfsen hun bijdrage aan leveren.

Via Leader is er inmiddels een subsidie van maar liefst €100.000 toegekend. Elf ondernemers hebben door middel van een lening de rest van het benodigde bedrag geregeld.

Inmiddels is de tijd voor plannen maken voorbij en is er daadwerkelijk gestart met de werkzaamheden. Er wordt een 10 meter hoge starttoren gebouwd en er zullen vier routes komen met in totaal ruim vijftig klimelementen die variëren in lengte, hoogte en moeilijkheid.

De verwachting is dat er vanaf voorjaar 2021 geklommen kan worden bij Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld.

Lees ook

Inloopspreekuren voor reizen met OV weer opgestart

REGIO – De OV-ambassadeurs starten weer met inloopspreekuren voor 55-plussers die meer willen weten over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.