Boek over Dickens Festijn

DEVENTER – Eind november verschijnt het boek ‘Deventer ademt Dickens’: een bijzonder jubileumboek op initiatief van Steffie Schoemans, met vijftig persoonlijke en openhartige verhalen en foto’s van personen die betrokken zijn bij het Dickens Festijn in Deventer. Het boek telt 152 pagina’s en is een uitgave van de organisatie van het Dickens Festijn.

Steffie Schoemans en Arnold Joost legden verhalen achter dertig jaar Dickens in woord en beeld vast. Van bewoners tot acteurs, van koorleden tot mensen achter de schermen. Het boek bevat bijzondere, ontroerende en grappige verhalen over de verbinding van mensen met een evenement als het Dickens Festijn. ‘Deventer ademt Dickens’ gaat over kind zijn in een grotemensendroom. Over beperkingen van het ouder worden, geluk en tegenslag, snoepgoed, punch, kunst en creativiteit. Maar bovenal over heel veel plezier, saamhorigheid, betrokkenheid en passie. Daarnaast laat het boek zien hoe het kleine initiatief van Emmy en Jan Strik rondom de eerste kerstkoopzondag in de Walstraat uitgroeide tot een alom gerespecteerd cultureel evenement en een toeristische trekpleister die garant staat voor zo’n 125.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Het boek is een uitgave van Stichting dEVENTer, organisator van het Dickens Festijn en is mede mogelijk dankzij bijdragen van Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Stichting Erven Witteveen en Stichting Wesselings- van Breemen. Vanaf 26 november is het boek voor 14,95 euro te koop bij onder andere boekhandelaren in Deventer en de Deventer VVV Winkel (Brink 89).

Zie staging2.dickensfestijn.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.