Home / Sallandcentraal / ‘Ambtenaar als toehoorder aanwezig bij gesprek over plannen zonnepark’

‘Ambtenaar als toehoorder aanwezig bij gesprek over plannen zonnepark’

RAALTE – De gemeente Raalte denkt niet mee over de schetsen voor Zonnepark Telgenbos (bij de Vlaminckhorst) in Heino. Dat antwoordt het Raalter college van B&W op vragen van Egbert den Daas van Lokaal Alternatief. Den Daas zegt informatie te hebben gekregen dat een ambtenaar van de gemeente Raalte nauw betrokken is bij de ontwikkeling van het zonnepark door Trio Investment, dat het balletje heeft overgenomen van Solar Fields. Die laatste partij zag na het advies van het Oversticht geen heil meer in de plannen. Het was niet de eerste keer dat Den Daas vragen stelde over de rol van de gemeente bij de plannen. Hij denkt dat Raalte een veel actievere rol speelt dan de gemeente zelf toegeeft. Volgens het college zit het echter anders. “Op initiatief van de nieuwe ontwikkelaar is op 5 oktober op de beoogde locatie voor het zonnepark een gesprek georganiseerd met het Oversticht en Landschap Overijssel. Doel van dit gesprek was het nader uitleggen van het gegeven advies van het Oversticht en het uitwisselen van ideeën en mogelijke aanpassingen die recht doen aan dit advies. Onze ambtenaar was als toehoorder bij dit gesprek aanwezig.”

Lees ook

Oecumenische viering in kader van Vredesweek

WIJHE – In de Nicolaaskerk in Wijhe vindt op dinsdag 21 september de jaarlijkse oecumenische …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.