387 clubs ontvangen bijdrage van Rabobank Salland

Inwoners Salland steunen massaal lokale verenigingen tijdens lockdown

DEVENTER – Rabobank Salland heeft in het kader van de Rabo ClubSupportcampagne 160.000 euro verdeeld onder clubs en verenigingen in het werkgebied van de bank. Meer dan zevenduizend leden van de bank stemden daartoe in de afgelopen weken op hun favoriete clubs en verenigingen. Hoe meer stemmen, hoe hoger het bedrag dat de bank uitkeerde. 387 clubs en verenigingen hebben een bijdrage ontvangen.

Uit een recent Rabobank-onderzoek blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven onder druk staat door corona. Tijdens de lockdown tussen maart en juli van dit jaar viel het verenigingsleven voor een groot deel stil: competities werden opgeschort, optredens gecanceld en bijeenkomsten afgelast. Uit het onderzoek blijkt dat in normale tijden bijna 64 procent van de inwoners van de provincie Overijssel die betrokken zijn bij een vereniging, tenminste één keer per week op de club is. Tijdens de lockdown van afgelopen maart en april kwam dit percentage uit op nog maar 27 procent.
Uit het onderzoek blijkt ook dat de betrokkenheid bij een club of vereniging positief samenhangt met het welzijn van de leden. Verenigingsleden en andere betrokkenen zijn meer tevreden over hun sociale leven en voelen zich meer verbonden met hun leefomgeving dan personen die niet actief betrokken zijn. ‘’De resultaten van het onderzoek laten zien dat het juist in deze periode ontzettend belangrijk is dat we onze lokale clubs en verenigingen blijven steunen”, vertelt Marco Dirksen, directievoorzitter van Rabobank Salland. “De club of vereniging neemt een belangrijke plek in ons sociale leven in. Daarom blijven wij ons vanuit Rabo ClubSupport inzetten voor het rijke verenigingsleven in Salland. De enorme hoeveelheid aanmeldingen en stemmen wijst op een grote betrokkenheid van de inwoners uit het werkgebied van onze bank. Ik vind het ontzettend mooi om te zien dat wij als Rabobank, samen met alle leden, hen met onze kennis, ons netwerk en financiële middelen ondersteunen’’ De deelnemende verenigingen uit Salland zijn inmiddels verrast meteen gouden envelop in hun brievenbus. In deze envelop troffen zij een cheque aan waarop het bedrag staat dat zij met Rabo ClubSupport hebben verdiend.

staging2.rabo.nl/salland/clubsupport2020

Kader met raster: Top 3

De top 3 ziet er als volgt uit: Rohda Raalte heeft 2.873,71 euro gekregen voor het verduurzamen van de sporthal en nieuwe materialen. Stichting De Cirkel uit Raalte kreeg een bedrag van 2.054,62 euro voor scholing en om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Voedselbank Raalte e.o. ontving 1.787,25 euro voor het draaiende houden van de stichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.