Home / Sallandcentraal / Zwolse onderwijsinstellingen richten eigen covid-teststraat in

Zwolse onderwijsinstellingen richten eigen covid-teststraat in

ZWOLLE – De acht Zwolse mbo- en hbo-scholen hebben de handen ineen geslagen en starten vanaf 20 oktober met een eigen teststraat voor hun medewerkers. Het gaat om: Artez, Cibap, Deltion College, Hogeschool KPZ, Landstede Groep, Hogeschool VIAA, Hogeschool Windesheim en Zone.college.

Leraren van het mbo en het hbo komen op dit moment niet in aanmerking voor een voorrangtest bij de GGD. Als zij op dit moment klachten ervaren, zijn ze vaak meerdere dagen kwijt voordat ze zich kunnen laten testen en voordat ze een testuitslag ontvangen. Om uitval van het toch al beperkte fysieke onderwijs zoveel mogelijk te voorkomen en veiligheid voor medewerkers en studenten voorop te blijven stellen, is een snelle test en een snelle testuitslag zeer wenselijk.
De teststraat is een samenwerking met Hestia, een cardiovasculair service centrum uit Losser. Hestia levert de testen, organiseert het administratieve proces achter de schermen en draagt ook zorg voor de kwaliteit van de uitvoering. Bij deze uitvoering worden – op vrijwillige basis – door Hestia getrainde mbo- en hbo-studenten van de zorgopleidingen ingezet in het kader van stage of werk. Hestia levert ook de beschermende kleding en zorgt ervoor dat medewerkers van de teststraat zelf ook wekelijks worden getest.

De teststraat opent dinsdag 20 oktober en is gedurende zes uur per dag, vijf dagen per week toegankelijk. Medewerkers met een positieve testuitslag worden gewezen op het naleven van alle RIVM-richtlijnen en doorverwezen naar de GGD voor bron- en contactonderzoek.

Lees ook

Lezing in Langhuus over stoomhoutzagerij

WIJHE – Stichting Wilpsche Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk verzorgt op dinsdag 28 september een lezing in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.