Vilsteren mist steun thuispubliek en gaat nipt onderuit 

VILSTEREN – Vilsteren haalde op de Muggert in Wesepe de eerste driepunter van het seizoen 2020-2021. Het kwam uit de tenen, maar juist in die intense potjes is de smaak van de overwinning honingzoet. Met CCW ’16 komt een tegenstander op bezoek waarmee het kwaad kersen eten is. In het voortijdig afgebroken coronaseizoen werd Vilsteren op het vertrouwde thuisbastion volstrekt kansloos naar de bliksem getikt door de fusieclub (0-5). Tot een tweede confrontatie kwam het niet, vanwege Covid-19.

De fusieclub, voortgekomen uit een samenvloeiing van SV CUPA uit Bussloo en SV Wilp uit het gelijknamige dorp, gaf in de openingswedstrijd een daverend visitekaartje af door Voorst in eigen huis met 0-3 af te drogen. Vervolgens kreeg de club uit Wilp en het nabij gelegen Bussloo bezoek van het coronaspook. Het virus kreeg vat op twee selectiespelers, waarna een streep ging door het duel tegen Sallandia. Vraag vooraf is in hoeverre de hedendaagse powergriep de krachten van de bezoekers heeft gesloopt en of Vilsteren zijn gram kan halen voor de tuchtiging een klein jaartje eerder.

Het was naadje op de Molenesch, waar net als elders het publiek niet welkom was, om de kans op besmetting te voorkomen. “Een rare gewaarwording”, vond trainer Dik Runherd. Niet alleen vervelend voor ons publiek dat niet mag komen, maar ook voor spelers, bestuur, begeleiding en mezelf. Je mist toch een stuk beleving. Normaal zouden we in de situatie van vanmiddag, en spelend richting de kantine, aangemoedigd worden door onze supporters. Nu was het doodstil aan de lijn. Niks aan. Desondanks terecht verloren van een hele goede tegenstander, maar complimenten aan mijn jonge ploeg. Aan de inzet en strijdlust heeft het zeker niet gelegen.”

Vilsteren kwam op een ongelukkig moment op achterstand. Isaak Kuipers sloeg op slag van rust toe. Als Bart Keurhorst kort na de hervatting de fusieclub op 0-2 brengt lijkt het ‘over en sluiten’ deze middag. Tot Jelle Niens een steekpass van Pim Kamphuis op waarde schat. De absolute uitblinker van de wedstrijd zorgt voor aansluiting. Met nog een half uur te gaan en voetballend richting clubhuis lijkt er nog wat mogelijk, maar  het korps van oefenmeester Chris Verbeek geeft weinig weg. Vilsteren weet geen bres te slaan in de hechte verdedigingsmuur van CCW ’16. Het blijft bij 1-2.

Vilsteren wacht zondag een lange reis door de polder naar Lelystad. Op sportcomplex De Doggersbank is Batavia ’90 de tegenstander. Aanvang: 14.00 uur.

Stand 5E Oost: Terwolde 3-9, Sallandia 2-6 (14-1), CCW ’16 2-6 (5-1), Epse 3-6 (8-4), Voorst 3-6 (4-4), Batavia ’90 2-3, Wissel 3-3 (6-3), Vilsteren 3-3 (4-5), Go Ahead 3-3 (2-11), V&L 3-1 (6-15), Mariënheem 3-1 (2-12) en Wesepe 2-0.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.