Wijnmaker uit Raalte zit met honderden flessen wijn in de maag: ‘Niemand kon deze coronacrisis voorzien’

RAALTE – Daar waar wijnmaker Ralph Mulders uit Raalte tot gisteren nog met honderden flessen oranje wijn in zijn maag zat, loopt het nu in eens storm bij wijngaard De Landman. “Verschillende media willen langs komen en de mailbox zit vol met mailtjes van mensen die graag de oranje wijn willen kopen”, zegt Ralph Mulders.

Foto: Arnold Roolvink

Het leek Ralph in 2019 een geweldig plan: een oranje gekleurde wijn maken voor het jaar 2020. Door de schil van de de blauwe druiven na het persen een paar uur bij het sap in te laten krijgt de rosé een oranje kleur. Met onder andere het EK voetbal, 75 jaar bevrijding en de Olympische Spelen beloofde 2020 een mooi oranjejaar te worden. “Als wijnmaker moet je altijd een jaar vooruit denken, maar niemand kon uiteraard de coronacrisis voorzien. De festiviteiten gingen niet door en door corona kwamen er ook veel minder mensen langs voor een bezoekje aan de wijngaard”, aldus Ralph.

Tekst loopt door onder foto…

In zijn wijnkelder ligt nu dan ook nog een grote voorraad prachtig gekleurde oranje roséwijn. De wijn in 2021 verkopen is geen optie, want de rosé moet ‘fris en fruitig zijn’, zegt Ralph. Het beste zou dus zijn dat mensen nog even een flesje komen halen.

Tekst loopt door onder foto…

Na een bericht op RTV Oost weten velen de wijngaard te vinden. Zelfs de landelijke media kwamen een kijkje nemen. Het heeft dan ook veel weg van het succesverhaal van het wijnoverschot van de zusters in Oosterhout.

Wie nog een flesje van De Landman wil scoren, kan terecht op staging2.wijngaarddelandman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.