Tabletcafés in bieb Heino

HEINO/RAALTE – Bibliotheek Salland houdt elke eerste dinsdagmorgen en elke derde vrijdagmorgen van de maand van 10.00 tot 12.00 uur een Tabletcafé in de Bibliotheek in Heino. De eerstvolgende keer is dinsdag 6 oktober.

Het gaat om informele bijeenkomsten voor iedereen die met een tablet wil leren werken, mooie dingen wil maken, wil leren van informatie van internet en wil genieten van bijvoorbeeld films, muziek, podcasts, spelletjes of e-books. Willem Umbach is de bibliotheekvrijwilliger die in Heino het Tabletcafé organiseert. “Het is fijn dat we elke keer weer nieuwe bezoekers krijgen; ook is er een groep mensen die telkens weer terugkomt. Om wat te vragen, wat te leren of met anderen hun beste tips te delen. En natuurlijk ook gewoon voor de gezelligheid.”
Het Tabletcafé is voor iedereen, en je kan zo aanschuiven, benadrukt Umbach. “Noem het vooral geen cursus: er is geen huiswerk en er zijn geen toetsen. De deelnemers kunnen iets van elkaar opsteken. De ene is enthousiast over een nieuwe app, de ander wil graag weten of het mogelijk is om te beeldbellen met zijn kleinkinderen in het buitenland. Of hoe hij het beste zijn foto’s kan bewerken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.