Taalpunten zoeken nieuwe vrijwilligers

.

REGIO – De Taalpunten van Olst-Wijhe, Raalte en Ommen zoeken nieuwe vrijwilligers. Zij helpen nieuwe Nederlanders en mensen met een taalachterstand, mensen die in een ander land zijn geboren of juist hier, bij het leren van de taal: spreken, lezen én schrijven.

Ook in het tijdperk van coronamaatregelen gaat dit werk onder veilige omstandigheden gewoon door. In de Taalpunten (in de bibliotheken) werken tientallen vrijwilligers wekelijks een uurtje aan het begeleiden van deelnemers. Naast taalhulp is er ook aandacht voor andere vaardigheden die nodig zijn om mee te doen in de maatschappij, zoals rekenen, omgaan met een computer, persoonlijke financiën en communicatie met de overheid.

De vrijwilligers hoeven geen docent te zijn; iedereen kan een ander helpen door een uurtje per week van zijn/haar tijd te geven. Het Taalpunt ondersteunt alle vrijwilligers met adviezen, materialen en goede tips om mensen zo goed mogelijk en op maat te helpen.

Voor meer informatie en/of opgave zie staging2.bibliotheeksalland.nl/taalpunt of mail naar taalpuntolstwijhe@bibliotheeksalland.nl, taalpuntraalte@bibliotheeksalland.nl of taalpuntommen@bibliotheeksalland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.