Subsidieregeling energiezuinige terrasverwarming voor horecabedrijven

ZWOLLE – De provincie Overijssel daagt de horeca uit om energie te besparen bij de verwarming van hun terrassen. Hiervoor is een subsidieregeling in het leven geroepen, die de aanschaf van verwarmde kussens ondersteunt. Door gebruik van deze kussens kan zo’n 90 procent energie (CO2-uitstoot) worden bespaard. Er is 100.000 duizend euro beschikbaar.

Gedeputeerde Tijs de Bree (energie): “Veel gemeenten geven horecagelegenheden extra ruimte om hun terrassen te laten staan, zodat de omzet die dit voorjaar door de coronacrisis is misgelopen weer wat kan worden goed gemaakt. De vraag naar terrasverwarming zal hierdoor waarschijnlijk toenemen. Wij dagen horecaondernemers uit om dan te kiezen voor energiezuinige verwarming, en zijn bereid om 30 procent van de aanschafkosten te betalen.”

De subsidieregeling is gericht op kleinere ondernemingen, met minder dan vijftig medewerkers. Ze mogen geen gas- of elektrische heaters in gebruik hebben naast de kussens. De maximale bijdrage van de provincie bedraagt 3000 euro per ondernemer. De kussens zijn in aanschaf wel duurder dan de heaters, maar dat kan worden terugverdiend doordat minder energiekosten worden gemaakt.

De regeling is ingegaan op 1 oktober, en werkt met terugwerkende kracht vanaf 1 september voor bedrijven die vanaf toen hebben geïnvesteerd in verwarmde kussens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.