Stroatkunst Roalte ondanks maatregelen goed verlopen

RAALTE – Het was in de aanloop naar de eerste editie van Stroatkunst Roalte, de coronaproof invulling van de Week van de Amateurkunst in Raalte, best even stressen voor de organisatie. “Vorige week maandag kregen we de vergunning en na de persconferentie van die dag moesten we een deel van het programma meteen weer aanpassen”, vertelt Ronald Jonkman. “De openingsact hebben we moeten cancelen. Daarnaast hebben we het hele terrein opnieuw ingericht met eenrichtingsverkeer.

Foto: Annet van Raalten

Maar van donderdag tot en met maandag kon de expositie dan toch écht plaatsvinden bij Taveerne Tivoli. Ronald schat dat er zo’n tweehonderd tot tweehonderdvijftig bezoekers zijn geweest. “Het is supergoed verlopen. Met name op zondag was het heel druk. Het terras zat op een gegeven moment ook écht vol.”

Diverse kunstenaars uit Raalte en (verre) omstreken lieten hun werk zien. Grotendeels gericht op buiten. Van graffiti tot bijzondere buitenkachels, van foto’s tot 3D-kunst. Zo maakte Rianne te Kaat uit Kampen een bijzonder (en blijvend) 3D-kunstwerk op het terrein van Tivoli. Rianne is één van de weinigen die deze bijzondere kunstvorm in de vingers heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.