‘Samen zijn we een gouden duo’

Wijhese zusjes Dominique en Nicole Hutten exploiteren Hotel Inn Salland

RAALTE – Een onzekere tijd, ook voor de horeca, maar vooral een prachtige kans. Van zussen Dominique (26) en Nicole (25) Hutten straalt het enthousiasme af. Sinds een paar weken zijn de twee Wijhese zussen verantwoordelijk voor de exploitatie van Hotel Inn Salland, afgelopen jaren bekend als WestCord Hotel Salland. Ze gaven er hun vaste banen bij het Postillion Hotel Deventer en bij Jonnie Boer in Zwolle voor op en zijn nu bijna dag en nacht bezig met hun hotel.

Het is best een mooi verhaal hoe het tweetal aan de Zwolsestraat 63D in Raalte naast het motormuseum en Taveerne Tivoli terecht kwam, zo klinkt het vrolijk. “Onze ouders zaten op 1 juni, op die tweede Pinksterdag mocht dat weer, met een vriendengroep op het terras van Brasserie Dertien in Heeten. Daar kwam ter sprake dat ze bij het WestCord Hotel in Raalte een nieuwe exploitant zochten. Onze vader belde direct of dat wat voor ons was. Eerst was het een beetje grappend, maar al snel heel serieus. Je kijkt naar de potentie en mogelijkheden, maar vooral of het goed voelt. En dat deed het. Daarna was alles heel snel rond qua financiering en vergunningen. Ook al omdat de gemeente Raalte ons heel goed geholpen heeft.”
Het is hard werken, maar dat hebben ze thuis wel geleerd van vader (zzp’er in de bouw) en moeder (met een damesmodezaak in Wijhe). Voorlopig is er een huurcontract voor de komende vijf jaar. “Maar met de bedoeling om daar veel meer jaren van te maken.”
Deze maand precies tien jaar geleden opende het hotel (dat door initiatiefnemer Max Middelbosch eerst opgezet werd als motorhotel ‘Momotel’) als Tulip Inn Raalte om enkele jaren daarna verder te gaan als WestCord Hotel Salland. En dat is nu dus Hotel Inn Salland.

Samenwerken

Wat willen de twee zussen met hun hotel? “We willen meer onderdeel worden van Raalte. De meeste Raaltenaren kennen het hotel wel van buiten, maar weten niet dat je hier kunt lunchen, dineren of gewoon een kop koffie drinken. Wat dat betreft is de drempel nog te hoog, die moet echt lager of eigenlijk helemaal verdwijnen. Ook willen we samenwerken met andere ondernemers in het dorp. Het is leuk dat je nu een nieuwe, jonge generatie ondernemers in de Raalter horeca ziet. Als er meer toeristen in Raalte komen, dan is dat goed voor het dorp en voor ons, zo denken we. En niet alleen toeristen, we mikken op alle doelgroepen, van zakenmensen tot motorrijders. Die veilige motorboxen zijn er nog steeds. De coronacrisis heeft iedereen geleerd dat het riskant is om op één speciale doelgroep te mikken. Dat maakt je toch erg kwetsbaar.”
“We denken ook aan de koop en het gebruik van meer lokale producten. ‘Buy local’, daar zijn we erg voor, al zal dat nog wel even duren. Nu zijn we vooral bezig om alle ins en outs te leren kennen. Gelukkig hebben we Gerda, een van onze vijf vaste medewerkers naast de twaalf oproepkrachten. Gerda werkt hier al sinds de allereerste dag en weet alles van het hotel. Wij zijn zelf natuurlijk erg jong, willen en moeten nog veel leren. Gelukkig krijgen we veel steun en adviezen van veel mensen.”

Corona

Hoe gaan ze eigenlijk om met de coronacrisis die nu weer ernstiger lijkt te worden? “We letten heel goed op. We gaan de kop niet in het zand steken. De gezondheid van de gasten en van de medewerkers moet voorop staan. Wij houden rekening met onze gasten en we rekenen erop dat zij met onze medewerkers rekening houden. Over het algemeen is er best veel begrip voor de maatregelen die hier gelden. Maar soms wordt wel eens vergeten om afstand te houden. Maar dat zie je niet alleen in de horeca, maar ook in elke supermarkt.”
Hoe is het eigenlijk om als twee zussen zo nauw samen te werken? “Je kunt alles aan elkaar kwijt want je vertrouwt elkaar volledig. Je weet dat de ander het kan hebben en samen vind je de beste weg. Ook al hebben we heel verschillende karakters.” Vertel? Nicole: “Nou, Dominique is op en top gastvrouw. Zij ontvangt elke gast met een glimlach, prachtig.” Dominique; “En Nicole is een geweldige zakenvrouw. Iemand die wat meer op de achtergrond zorgt dat alles loopt zoals het moet.” En samen? “Samen zijn we een gouden duo.”

Foto: De Wijhese zussen Dominique (links) en Nicole Hutten, de nieuwe exploitanten van Hotel Inn Salland in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.