Rick Evers: Handdoeken

Ik zeg het gewoon eerlijk: ik ben dol op het programma First Dates. Twee mensen op zoek naar de liefde eten samen een hapje en kijken of het klikt. Meestal gaan ze na het toetje ieder hun eigen weg, maar hebben ze toch een gezellige avond gehad. En je hoort nog eens wat. Over handdoeken bijvoorbeeld.

Zo hadden twee kandidaten laatst een interessante discussie over handdoeken. De jongen hield van zachte handdoeken, maar het meisje vond dat maar niks. ‘Handdoeken moeten hard zijn’, zei ze stoer. ‘Anders drogen ze niet af.’ Geen wasverzachter erbij dus. En ook niet in de droger natuurlijk. Een wasdroger maakt softies van handdoeken.

Ik zit net als het meisje in #teamhardehanddoek. Geef mij maar een lekker stuk schuurpapier. Korrel 120. Niets is fijner dan na een douchebeurt een laagje van je huid af schuren. Een handdoek moet krokant zijn. Hij moet kraken als je hem opvouwt. Sterker nog, je moet hem rechtop tegen de muur kunnen zetten. Dat zijn de lekkerste.

Helaas heb ik de pech dat mijn vrouw in #teamzachtehanddoek zit en zij doet meestal de was. Onze handdoeken zijn dus zacht. Als een Robijnbeertje. Nu kan ik daar een boel stampij over maken, maar gezien het risico dat ik dan voortaan de was moet doen, houd ik me wijselijk op de vlakte over onze handdoeken.

Ik weet eigenlijk niet eens hoe de date tussen het hardehanddoekenmeisje en de softie is afgelopen. Ik vrees het ergste. Wel lullig voor de programmamakers. Die zoeken vooraf alles uit om kandidaten zo goed mogelijk te matchen. Alleen die verrekte handdoeken, die waren ze vergeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.