Home / Sallandcentraal / Rick Evers: Bladblaasidioten

Rick Evers: Bladblaasidioten

Ze zijn er weer hoor. De bezems voor luie mensen, oftewel de bladblazers. Elke herfst worden ze uit garages en tuinschuurtjes gehaald om wekelijks even lekker te lawaaipapegaaien. Tegenwoordig kun je ze kopen met gratis oordopjes, een bos bloemen en een doos bonbons. Compensatie voor de buren.

En ik weet dat ik al eens eerder over bladblazers geschreven heb. Het moet een paar jaar terug geweest zijn. Maar als die bladblaasidioten elke herfst mogen bladblazen, mag ik daar ook vaker over schrijven. Bovendien doe ik het ook namens al die arme diertjes. Vogels, eekhoorns en egels, die zich steeds weer het laplazarus schrikken als iemand aan het blazen slaat.

Wist je trouwens dat er verschillende types zijn? Je hebt de Aso-blazers. Dat zijn mensen die de blaadjes vanaf hun tuin of oprit naar de straat blazen. Je hebt de Boze-buren-blazers. Die beginnen in het weekend om half acht. De Junior-blazers mogen van hun vader het klusje opknappen en dan heb je ook nog de Blije Zuigers. Die denken dat ze goed bezig zijn omdat ze niet blazen, maar zuigen.

En natuurlijk ken ik de voordelen. Vooral voor mensen met grind. Ik heb zelf ook tien vrachtwagens grind om mijn huis heen liggen. Dat kun je niet vegen. Maar gelukkig is daar een andere oplossing voor. Gewoon een oude broek aantrekken, een emmertje pakken en met je knietjes op het grind ieder blaadje oppakken. Een heerlijk ontspannen klusje. En het mooiste is: het maakt geen lawaai.

Heb jij een bladblazer gekocht? Probeer het dan eens. Gewoon één keertje. Laat dat onding in de garage liggen, pak een bezem, stoffer, blik, emmertje, wat dan ook. Als het maar geen lawaai maakt. En luister dan tijdens het opruimen naar de roodborstjes. Genieten toch? Hoor je ze tsjilpen? Dat is vogeltaal voor ‘dankjewel’

Lees ook

Inloopspreekuren voor reizen met OV weer opgestart

REGIO – De OV-ambassadeurs starten weer met inloopspreekuren voor 55-plussers die meer willen weten over …

One comment

  1. He-le-maal gelijk. Een extra brede bezem en/of hark werkt ook geweldig. Het fatsoen is ver te zoeken wat dat betreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.