Raalter gemeenteraad stemt in met ballonnenverbod

RAALTE – Een voorstel van GroenLinks-raadslid Ralph Mulders om een ballonnenverbod in te stellen in de gemeente Raalte is aangenomen. Eerder gaven PvdA, D66 en Burgerbelangen aan om in te stemmen met het voorstel. Bij de raadsvergadering stemden alle partijen in met het voorstel om het verbod vanaf 2021 op te nemen in de APV.

Het Raalter college wilde in eerste instantie alleen het oplaten van wensballonnen verbieden. Uiteindelijk werd er ingestemd met een algemeen verbod. Luchtballonnen die worden gebruikt voor ballonvaarten vallen niet onder de nieuwe APV-regel.

De gemeenten Dalfsen en Olst-Wijhe gingen Raalte voor met het instellen van een ballonnenverbod. In de gemeente Zwolle wordt het oplaten van ballonnen ontmoedigd, maar is het niet verboden.