Raalte verwijdert helft fietspaaltjes

RAALTE – De gemeente Raalte is bezig om zoveel mogelijk fietspaaltjes te verwijderen om de veiligheid op fietsroutes te verbeteren. Op diverse locaties zijn deze fietspaaltjes te vinden. Handig om automobilisten te weren van de fietspaden, maar regelmatig ook de oorzaak van eenzijdige fietsongevallen. De gemeente schat dat ongeveer de helft van de paaltjes blijft behouden. Op deze locaties voorziet Raalte het wegontwerp rondom de paaltjes van een inleidende markering met ribbels (indien daar voldoende ruimte voor is). Ook worden (andere) opvallende rood-witte fietspaaltjes geplaatst. Deze nieuwe fietspaaltjes zijn gemaakt van kunststof in plaats van metaal. Hierdoor neemt de kans op een ernstig ongeval – wanneer een fietser toch in aanraking komt met een fietspaaltje- aanzienlijk af. De werkzaamheden rondom de fietspaaltjes zijn eind oktober begonnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.