Home / Algemeen / Raalte verwijdert helft fietspaaltjes

Raalte verwijdert helft fietspaaltjes

RAALTE – De gemeente Raalte is bezig om zoveel mogelijk fietspaaltjes te verwijderen om de veiligheid op fietsroutes te verbeteren. Op diverse locaties zijn deze fietspaaltjes te vinden. Handig om automobilisten te weren van de fietspaden, maar regelmatig ook de oorzaak van eenzijdige fietsongevallen. De gemeente schat dat ongeveer de helft van de paaltjes blijft behouden. Op deze locaties voorziet Raalte het wegontwerp rondom de paaltjes van een inleidende markering met ribbels (indien daar voldoende ruimte voor is). Ook worden (andere) opvallende rood-witte fietspaaltjes geplaatst. Deze nieuwe fietspaaltjes zijn gemaakt van kunststof in plaats van metaal. Hierdoor neemt de kans op een ernstig ongeval – wanneer een fietser toch in aanraking komt met een fietspaaltje- aanzienlijk af. De werkzaamheden rondom de fietspaaltjes zijn eind oktober begonnen.

Lees ook

Inloopspreekuren voor reizen met OV weer opgestart

REGIO – De OV-ambassadeurs starten weer met inloopspreekuren voor 55-plussers die meer willen weten over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.