Raalte aan de slag met ontwikkeling plan Marissink

RAALTE – De ontwikkeling van plan Marissink in Nieuw Heeten kan beginnen. Het Raalter college van B&W is akkoord met het stedenbouwkundig plan en heeft het groene licht gegeven voor het opstellen van een bestemmingplan. Locatie Marissink moet op de langere termijn plaats bieden aan circa 38 kavels. Daarvan zijn er vier bestemd voor de rood-voor-roodregeling en vier voor verhuur.

In de eerste fase worden circa achttien woningen ontwikkeld. “Maar mocht er veel behoefte zijn, kunnen we snel acteren”, zegt wethouder Wout Wagenmans. “Het wordt een mooie entree voor Nieuw Heeten.” Het perceel is al in eigendom van de gemeente. De planning is erop gericht dat het ontwerpbestemmingsplan in het najaar van 2020 ter inzage gaat. Als alles volgens planning verloopt, kan medio 2021 gestart worden met het bouwrijp maken van de grond.
Het stedenbouwkundig plan is tot stand gekomen in samenwerking met geïnteresseerden (starters, doorstromers en senioren), omwonenden en PB Nieuw Heeten. De rood-voor-roodkavels komen alleen beschikbaar voor mensen die elders in het buitengebied van de gemeente Raalte meer dan 1000 m2 aan oude schuren slopen. De vier huurwoningen worden ontwikkeld door SallandWonen.
De gemeente gaat wat Nieuw Heeten betreft voor de komende tien jaar uit van een woningbehoefte van 23 woningen. De nu geplande achttien woningen passen binnen de voorziene woningbehoefte. Een andere benoemde inbreidingslocatie (Vree Egberts) kan pas worden ontwikkeld als er sprake is van bedrijfsbeëindiging. Hier is op dit moment geen sprake van. Locatie Marissink is volgens de gemeente dan ook de logische keuze.
Het stedenbouwkundig plan heeft een groen karakter. De gemeente wil de bestaande landschappelijke waarden zo veel mogelijk bewaren; de bomenrand aan de noordzijde, het reliëf van de enk, de lage natte delen met wilgen en poel en het zicht over de oostelijk gelegen velden en akkers vormen de fundamenten van het plan. Daarnaast wil de gemeente het landschap versterken met hagen, houtwallen en bomenrijen. Het reliëf en de lage natte delen in het gebied blijven zoveel mogelijk vrij van bebouwing zodat het landschap overal in het buurtje tastbaar en zichtbaar blijft. De lage gedeeltes in het gebied worden ingericht voor waterberging met ruimte voor natte natuur.

De locatie ligt tegen de gemeentegrens met Hellendoorn. Het inrichtingsplan is daarom voorgelegd aan de gemeente Hellendoorn. Ook is het plan voorgelegd aan de aangrenzende grondeigenaar. Uit de reacties blijkt dat er geen bezwaren tegen de ontwikkeling bestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.