PvdA en GroenLinks willen opheldering over busvervoer in Overijssel

REGIO – De Overijsselse fracties van de PvdA en GroenLinks willen opheldering van de Gedeputeerde Staten over het busvervoer in Overijssel. Na het fraudeschandaal bij Keolis is er volgens de twee partijen nog te veel onduidelijkheid. “Zo weten we nog steeds niet hoe de dienstregeling er straks uitziet”, aldus Statenleden Hans Nooter (PvdA) en Kees Slingerland (GroenLinks).

Vervoerder Keolis rijdt vanaf december voor twee jaar een noodconcessie in de provincie Overijssel. “Onze inwoners willen weten of ze straks met de bus naar school, werk of de supermarkt kunnen komen. Ze willen weten of ze hun abonnement moeten verlengen. Het is hoog tijd voor witte rook uit de schoorsteen van het provinciehuis.”

Buurtbussen

De twee partijen vragen zich ook af wanneer de Overijsselse buurtbussen weer gaan rijden. Sinds maart staat de buurtbus aan de kant, omdat het moeilijker is om chauffeurs van kleine bussen te beschermen tegen corona. Eerder gaf de provincie aan dat buurtbussen vanaf 1 november ‘corona-proof’ de weg op zouden kunnen. GroenLinks en de PvdA vragen gedeputeerde Boerman te bevestigen dat die deadline gehaald wordt.

“Door het uitvallen van de buurtbussen zijn er plekken in onze provincie waar al bijna zeven maanden geen openbaar vervoer komt. Het gaat om een kleine groep reizigers, maar het is ook een groep die geen alternatief heeft. Zeker nu de winter voor de deur staat is het belangrijk dat ook de buurtbus weer de weg op kan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.