Home / Nieuws / Proces van afwezige Syriëganger Victor D. uit Heeten mag doorgaan

Proces van afwezige Syriëganger Victor D. uit Heeten mag doorgaan

HEETEN – De rechtbank in Den Haag heeft besloten dat het hoger beroep tegen Victor D. uit Heeten voortgezet mag worden, zonder dat de verdachte daarbij aanwezig hoeft te zijn. D. verblijft nog steeds in Syrië.

In 2018 werd de oud-inwoner van Heeten veroordeeld tot zes jaar cel. Hij werd schuldig bevonden aan deelname aan een terroristische organisatie, het volgen van een gevechtstraining en het voorhanden hebben van wapens. Het Openbaar Ministerie is van mening dat de 33-jarige Victor D. aangesloten is bij een organisatie die is gelieerd aan Islamitische Staat (IS).

Direct na zijn veroordeling ging D. in hoger beroep tegen zijn straf. Van een inhoudelijke behandeling was lange tijd geen sprake. Zijn advocate kon namelijk geen contact krijgen met D. Inmiddels hebben de Syriëganger en zijn advocate contact gehad en heeft Victor D. haar toestemming gegeven om hem zonder zijn aanwezigheid te verdedigen.

Lees ook

Meet & More van Raalter Uitdaging in teken van WBTR

RAALTE – De Raalter Uitdaging presenteert op maandag 26 april een online Meet & More. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.