Platform van Mindfit met podcasts over ingrijpende levenservaringen

REGIO – Mindfit heeft afgelopen maandag het online platform InTalk.nl gelanceerd. Dat bevat een reeks audioverhalen over ingrijpende levenservaringen. In deze podcasts vertellen mensen openhartig over uitdagingen die zij in hun leven tegenkwamen en hoe zij hiermee om zijn gegaan.

Mindfit initieert het gratis platform om mensen laagdrempelig en vroegtijdig te steunen in hun zoektocht naar erkenning, herkenning en tips. Een burnout, afscheid nemen van een dierbare, omgaan met kanker, een psychose of autisme; de verhalen zijn zeer divers, net als de vertellers. Wat zij gemeen hebben is dat hen iets overkwam in het leven dat hun volledige aandacht vroeg. “Iedereen krijgt te maken met tegenslag of verlies”, vertelt Grietsje Visser, directeur van Mindfit en initiatiefnemer van InTalk. “Herkenning, tips en openheid kunnen iemand enorm steunen in het proces om met een moeilijke gebeurtenis om te gaan. Uit ervaring weten we dat mensen altijd weer manieren vinden om tot een nieuwe balans te komen. Het delen van die tips en ervaringen kan troostrijk en helpend zijn voor anderen.”
De vertellers geven een inkijkje in hun zoektocht naar antwoorden, hun valkuilen en het effect van de situatie op hun leven. Sommigen zochten daarbij professionele hulp, maar ook persoonlijke handvaten als bewegen, vriendschap, geloof of meditatie worden genoemd.
Mindfit is onderdeel van de Dimence Groep, een zorgaanbieder in de geestelijke gezondheidszorg. De audioverhalen zijn ook geschikt voor professionals in zorg en welzijn om ter ondersteuning aan te bieden aan cliënten. De podcasts zijn gratis toegankelijk via het platform InTalk.nl. Het platform biedt daarnaast een handige zoekfunctie en de mogelijkheid op de verhalen te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.