Plandelen voor een schoon Heino

HEINO – “Hoe schoner het is op straat, hoe schoner het blijft”, zegt Will Lankhorst van het Dorpshuus Heino. “En daarom ruim ik afval op straat op.” Samen met Clemens Baars staat zij aan de wieg van een nieuwe activiteit in Heino: Plandelen. Wandelen en daarbij meteen plastic (en ander afval) opruimen. “Ook al is het andermans rotzooi, ik wil het wel opruimen”, zegt Clemens. “Het is tenslotte onze wereld!”

Zaterdag 3 oktober is de eerste plandeltocht onder het motto ‘Mooi Schoon’. Vertrekpunt is het Dorphuus. Deze eerste keer is het centrum van Heino aan de beurt. De Rova heeft het Dorpshuus voorzien van veiligheidshesjes, grijpers en vuilniszakken en het verzamelde afval wordt opgehaald. “Er was bij de gemeente en de Rova veel enthousiasme voor ons plan”, zegt Will. “We maken onderdeel uit van een groeiend leger van plandelaars en een groter netwerk van mooi schoon.”
Iedere eerste zaterdag van de maand wordt er geplandeld vanuit het Dorpshuus. Vanaf 10.00 uur gaan de deelnemers op pad en de activiteit duurt tot ongeveer 12.00 uur. Er wordt voldoende rekening gehouden met de anderhalve meter afstand: het is de bedoeling om in kleine groepjes uiteen te gaan en zo een deel van een straat op te schonen. Het plandelen zelf duurt ongeveer een uur. “Het is ook fijn om weer met elkaar iets te ondernemen, het gezellig samen koffie drinken ter afsluiting hoort er dus ook bij”, zegt Will.
Iedereen kan meedoen. Aanmelding via info@dorpshuusheino.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.