Park Alerdinck wordt opvangcentrum voor met corona besmette asielzoekers

LAAG ZUTHEM – De gemeente Raalte heeft Park Alerdinck in Laag Zuthem aangewezen als isolatielocatie voor asielzoekers met corona. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) verzocht Raalte om een locatie te realiseren.

Bij een coronauitbraak in een asielzoekerscentrum kunnen deze patiënten opgevangen worden in Laag Zuthem. Op dit moment is het dus niet zeker dat de locatie gebruikt gaat worden. Het maximumaantal bewoners is vastgesteld op 110. Eventuele gezinsleden van besmette personen gaat niet mee en worden in het eigen asielzoekerscentrum in quarantaine geplaatst.

“Als gemeente willen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en ook op deze manier bijdragen aan het beheersbaar houden van het coronavirus in Nederland”, laat burgemeester Dadema weten.

Het COA gebruikt de locatie indien nodig tot juni 2021. De betreffende gebouwen worden met hekken van de rest van het terrein en de omgeving afgezonderd. Hierdoor is gewaarborgd dat de in isolatie verblijvende bewoners altijd op het terrein blijven en dat voorbijgangers niet onbedoeld het terrein betreden. Ook is er personeel van het COA en 24 uur beveiliging aanwezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.