Organisatie Tafel-in-je-tuin Laag Zuthem schenkt 525 euro aan Timulazu

LAAG ZUTHEM – De organisatie van het evenement Tafel-in-je-tuin in Laag Zuthem heeft recentelijk een cheque van 525 euro overhandigd aan Stichting Timulazu. Bij deze christelijke organisatie, die kansarme jonge volwassenen in Roemenië een betere toekomst wil bieden, zijn diverse inwoners van Laag Zuthem betrokken.

Foto: Joost Mix

Op 26 september zou de Burendag plaatsvinden in Laag Zuthem. De jaarlijkse barbecue moest helaas afgelast worden. Als coronaproof alternatief was Tafel-in -je-tuin, een soort kleedjesmarkt, georganiseerd. Mensen uit het dorp, maar ook van buitenaf, waren welkom om bij elkaar in de tuin te komen. Om te snuffelen bij diverse spulletjes, een praatje te maken of een kopje koffie met huisgemaakt gebak te nuttigen.

Een deel van de opbrengst was dus bestemd voor Stichting Timulazu. Die heeft in Roemenië een verbouwde staatsboerderij met camping en kinderboerderij, waar jongeren een intensief woon- en werktrainingsprogramma volgen. Door de kringloopwinkels en donaties, kunnen ze dit werk voortzetten. Daarnaast was er nog een bedrag bestemd voor bloemen voor enkele dorpsgenoten, die wel een hart onder de riem konden gebruiken. Dat werd verzorgd door Bloemenshop Wispels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.