Ook wethouder Melenhorst in top 50 ‘Beste lokale bestuurders’

RAALTE – Wethouder Dennis Melenhorst staat in de top 50 van ‘Beste lokale bestuurder van Nederland’. Eerder dit jaar werd de gemeente Raalte al verkozen tot ‘Best bestuurde decentrale overheid’ en werd burgemeester Martijn Dadema uitgeroepen tot tweede beste lokale bestuurder van het land.

Melenhorst ontving woensdag een certificaat uit handen van adviesbureau Necker van Naem, dat de jaarlijkse verkiezing in opdracht van Binnenlands Bestuur uitvoert. Eind 2019 nomineerden bijna 1.100 bestuurders, politici, secretarissen en griffiers uit provincies, gemeenten en waterschappen collega-bestuurders voor de titel. Dennis Melenhorst (VVD) wordt geprezen om zijn deskundigheid op het terrein van lokale en regionale economie en zijn inzet voor ondernemersvriendelijkheid. Een knappe prestatie aangezien het jaar 2019 het eerste volledige jaar als wethouder was voor Melenhorst. “Ik ben vereerd met deze onderscheiding”, zegt hij zelf. “Het is een compliment om door mijn collega-bestuurders genoemd te worden in dit lijstje met ‘zwaargewichten met jarenlange bestuurlijke ervaring’. Maar eerlijk gezegd vind ik de prijs die we als gemeente begin dit jaar hebben ontvangen veel waardevoller. Die prijs onderstreept hoe we gezamenlijk – het college, de ambtelijke organisatie én de gemeenteraad – op een opvallende wijze inwoners betrekken bij tal van beleidsonderwerpen. En dat geldt op economisch terrein natuurlijk ook voor ondernemers en werkgeversorganisaties.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.