Ook Raalte on Ice van de baan

RAALTE – Lang is er over nagedacht en geprobeerd om eind dit jaar toch een soort ‘Raalte on Ice Light’ te organiseren, maar vorige week heeft het bestuur na de berichten over steeds meer coronabesmettingen de knoop doorgehakt; na vier succesvolle edities komt er dit jaar geen Raalte on Ice op de Markt in Raalte.

“Eigenlijk hadden we tot vorige week nog wel goede moed dat er een lightversie georganiseerd kon worden”, zo vertelt bestuurslid Marc Roescher. “Dus alleen met schaatsers onder de 18 jaar onder de dan niet overdekte baan, geen eigen horeca, geen curlingcompetitie, geen openingsact en geen andere activiteiten. Ondanks dat we veel steun van de gemeente Raalte en van onze sponsors kregen, werd het uiteindelijk door alle regeltjes te moeilijk om te organiseren.”

“Je had dan misschien de situatie gekregen dat ouders niet eens langs de baan mochten kijken naar hun schaatsende kinderen. En dat schaatstrainer Jan Holterman een mondkapje had moeten dragen. Dat er geen eigen ijscafé zou komen dit keer, was op zich best te doen. De ijsbaan op de Markt zou dan mooi integreren kunnen in de winterrassen van de horeca. Ook voor de Roalter Jongs, die zorgen voor de verhuur van de speciale schaatsen, hadden we al een oplossing bekeken middels een eigen zeecontainer van waaruit ze met de nodige beschermingsmaatregelen zouden kunnen werken. De leden van het koor hadden heel graag weer meegewerkt”, zo vult bestuurslid Raymond Rienties aan. “Plus dat je niet weet of de Raalter basisscholen eind dit jaar wel wilden meewerken. Die hebben in deze coronatijd misschien wel wat anders aan hun hoofd dan met de hele school te gaan schaatsen.”

Sponsors

Zowel Roescher als Rienties was ervan overtuigd dat het grootste deel van de sponsors, ondanks de problemen waarmee sommige bedrijven worstelen, weer hadden willen meewerken; “Al was dat dan ook misschien in een lightversie van het sponsorbedrag geweest. Door deze wat andere opzet waren onze kosten ook lager geweest. Geen overkapping bijvoorbeeld betekent ruwweg een derde deel minder kosten die je moet maken. Ook de gemeente Raalte wilde alle medewerking geven.”

De afmelding van Raalte on Ice is niet de enige waarmee de leverancier van deze ijsbanen te maken heeft. Veel ijsbanen in andere plaatsen hebben ook al afgehaakt. “Die leverancier denkt nu over andere mogelijkheden na, bijvoorbeeld in het vroege voorjaar of zo. Als Raalte on Ice denken we daar nu nog niet echt over na. We hebben voorlopig een definitief punt achter dit jaar gezet, maar wie weet wat er nog kan gebeuren. Voorlopig gaan we voor eind volgend jaar. Maar ook dan zullen we moeten afwachten hoe het verder loopt met Covid-19.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.