Minder vaak beren op de weg zien met cursus ACT

RAALTE – Impluz biedt vanaf dinsdag 27 oktober gratis de cursus ‘Leef’ aan voor inwoners van de gemeente Raalte. Deze cursus heeft als doel om de deelnemers beter om te laten gaan met negatieve gedachten (bijvoorbeeld over gebeurtenissen in het verleden) en minder vaak beren op de weg te laten zien. De achtergrond is het gedachtegoed van de Acceptance and Commitment Therapie, de ACT-benadering. “ACT leert je om op een zachtaardige manier om te gaan met je gedachten, gevoelens en omstandigheden, terwijl je op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken”, zo stelt therapeut Gijs Jansen die er meerdere boeken over schreef. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op de dinsdagen 27 oktober en 3, 10 en 17 november; telkens van 13.30 tot 15.30 uur in het Annahuis. De deelnemers krijgen oefeningen mee om thuis aan de gang te gaan. Ook mindfulness komt aan de orde. Er geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Voor meer informatie en/of aanmelding zie staging2.impluz.nl/cursussen, mail naar info@impluz.nl of bel 0570-604900.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.