Kees Huls: ‘Lange zwangerschap van N35’

Al tientallen jaren wordt er in Den Haag gesteggeld over de N35, die de belangrijke economische regio’s Zwolle en Enschede verbindt. Het traject Wijthmen-Nijverdal is sinds de aanleg rond 1830 nauwelijks aangepast aan de verkeersontwikkelingen, toen 100 koetsen per dag, nu meer dan 20.000 auto’s. Een situatie die leidt tot gevaarlijke oversteken, files, luchtverontreiniging en sluipverkeer. Het dorp Mariënheem geniet de twijfelachtige eer de enige Rijksweg van Nederland door het dorp te hebben lopen met 50 km/h.

Tekst gaat door onder de foto

Ondanks kamerbreed aangenomen moties, riante financiële toezeggingen en vreselijk veel inspanningen van de provincie en gemeenten weigert minister Cora van Nieuwenhuizen van Verkeer & Infrastructuur de Rijksinvesteringen in het budget voor de MIRT (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) voor de N35 op te nemen.

De Plaatselijk Belang groepen van de aan dit tracé liggende dorpen Laag Zuthem, Heino, Mariënheem en Haarle ondernemen nu actie om Den Haag wakker te schudden. Op verschillende plaatsen langs de weg werden ludieke borden geplaatst waarop wordt aangekondigd dat de trotse ouders Cora (Van Nieuwenhuizen, minister) en Bert (Boerman, gedeputeerde) in blijde verwachting zijn van een veilige N35 met 2×2 rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen.

Ook stuurden zij vrijdag een open brief aan de minister omdat op een 2 jaar geleden bij de commissie van Verkeer & Waterstaat ingediende petitie die ook mondeling werd toegelicht, nooit een reactie  werd ontvangen laat staan dat actie werd ondernomen.

In de open brief zetten zij nog eens alle argumenten voor de opwaardering van de weg op een rij met het hele dringende verzoek het traject op te nemen in de MIRT die in december vastgesteld zal worden En nu maar hopen dat de minister zichzelf goed zal verzorgen om een voldragen N35 op de wereld te zetten. In dit uitzonderlijke geval zou het ook nog wel een vroeggeboorte mogen worden!

Kees Huls
Raalte

 

Meer foto's

3 REACTIES

  1. Mijn man heet Bert en mijn naam is Cora. We zijn in april 50 jaar getrouwd geweest, dus die zwangerschap zit er voor ons niet meer in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.