Informatieochtend Grijs en Groen Wonen over plannen Olstergaard

OLST/WIJHE – Bewonersgroep Grijs en Groen Wonen, een kleine groep 50-plussers, wil volgend jaar woningen bouwen in de nieuwe wijk Olstergaard aan de zuidkant van Olst. Op dit moment heeft de bewonersgroep het oog laten vallen op twee van de 75 kavels. Grijs en Groen Wonen is nog op zoek naar extra deelnemers.

Daarom houdt de bewonersgroep op zaterdag 17 oktober een informatieochtend in Olst. Aanvang is om 10.30 uur. Belangstellenden kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor deze informatiemorgen aanmelden op janssenels@xs4all.nl. Ze krijgen dan een uitnodiging.

Grijs en Groen Wonen is in de afgelopen jaren bezig is geweest met de plannen. Inmiddels zijn er goede afspraken gemaakt met de gemeente Olst/Wijhe. Het gaat om een project van maximaal twaalf koopwoningen/appartementen op twee verdiepingen, variërend van 70 tot 120 m2. “Een ontmoetingsruimte en een gemeenschappelijke tuin zijn belangrijke onderdelen van het project. Door deze woonvorm is het mogelijk dingen samen te doen, elkaar eventueel te helpen, maar vooral plezierig oud te worden. Bedoeling is dat iedereen zijn eigen huis heeft met voldoende privacy, een eigen netwerk en vriendenkring, maar het omkijken naar elkaar is een essentieel aspect van Grijs en Groen wonen”, zo schrijft de bewonersgroep.

Er wordt gebouwd door middel van CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Dat betekent dat de toekomstige bewoners de regie in handen houden en hun eigen projectontwikkelaar zijn. De groep beslist gezamenlijk hoe de huizen er uit gaan zien en welke architect ze mag ontwerpen. Bewoners vormen na voltooiing een vereniging van huiseigenaren. De Olstergaard wordt een ecologische en duurzame wijk. Het is dan ook de bedoeling in dit project zoveel mogelijk duurzame materialen toe te passen en het liefst helemaal in hout te bouwen.

Zie staging2.grijsengroenwonen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.