Horecagelegenheden sluiten deuren, mondkapjes straks verplicht in binnenruimtes

REGIO – Het kabinet heeft nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Volgens minister-president Mark Rutte gaat het om een ‘gedeeltelijke lockdown‘. De maatregelen gaan woensdag in en duren een maand. Over twee weken wordt de situatie opnieuw beoordeeld door het kabinet.

Horeca
Alle eet- en drinkgelegenheden sluit de deuren. Afhalen blijft wel mogelijk. De winkels sluiten om 20.00 de deuren en de koopavonden worden afgeschaft. Daarnaast is het verboden om tussen 20.00 en 07.00 alcohol te verkopen of te nuttigen.

Sporten
Voor het sporten gelden ook nieuwe maatregelen. Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Voor topsporters gelden de aanvullende maatregelen niet.

Mondkapjes
Het kabinet bekijkt de mogelijkheden om het dragen van mondkapjes te verplichten in binnenruimtes. De maatregelen gelden voor iedereen boven de 13 jaar.

Overige maatregelen
Bekijk alle overige maatregelen op de website van de Rijksoverheid

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.