Hoogstwaarschijnlijk binnenkort coronateststraat in Raalte

RAALTE – Raalte krijgt waarschijnlijk eind oktober, begin november een eigen coronateststraat. Dat vertelde burgemeester Martijn Dadema donderdagochtend tijdens het wekelijkse persgesprek. De gemeente heeft al een locatie op het oog. “Hoe dichterbij de testlocatie, hoe gemakkelijker mensen zich laten testen”, zo stelt de burgemeester. “We hopen zo de opsporing van het virus fijnmaziger te maken.”

De testcapaciteit in Veiligheidsregio IJsselland zat vorige week nog op circa 1500 tests per dag. Inmiddels is dat aantal opgeschaald naar 1700. Voor het einde van dit jaar hoopt de regio volgens Dadema op 2800 tests te zitten. Dadema maakte van de gelegenheid gebruik om nogmaals zijn zorgen te uiten over de oplopende besmettingsaantallen. “Begin september zaten we gemiddeld in onze gemeente nog op vijf besmettingen per week; eind september op twintig. Vorige week waren het er dertig en deze week, die nu nog niet eens ten einde is, ook al dertig. Ik maak me grote zorgen. Ik wil iedereen dan ook oproepen om zich aan de regels te houden. Als je kijkt waar in de gemeente de besmettingen zich voordoen, dan is veel thuis of op het werk. Denk aan simpele verjaardagsfeestjes, een afscheid van een overleden naaste en de zorg. Houd daarbij ook voldoende afstand.”
De burgemeester wijst er op dat een enkele besmetting, bijvoorbeeld meegenomen door een student die op kamers woont, al heel veel impact heeft. “Familie, vrienden, collega’s; iedereen moet in quarantaine. Wees alert, nodig thuis maximaal drie gasten uit. En laat jongeren zich daar ook aan houden in de keet. Anders voorzie ik een verregaande lockdown.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.